RT și Sputnik nu vor putea participa la o conferință internațională privind libertatea presei organizată la Londra din cauza "rolului activ în difuzarea de dezinformări", a anunțat luni guvernul britanic, citat de AFP.

Colaj foto: Sputnik si Russia TodayFoto: Wikipedia

Mai mulți miniștri și o mie de ziariști și reprezentanți ai societății civile urmează să participe la această conferință organizată împreună cu Canada, și care are loc miercuri și joi în capitala britanică.

Dar "nu am acreditat RT și Sputnik din cauza rolului lor activ în difuzarea de dezinformări", a precizat un purtător de cuvânt al ministerului britanic al Afacerilor Externe.

Comentând cazul RT, ambasada Rusiei la Londra a acuzat o "discriminare politică".

În decembrie, arbitrul britanic al audio-vizualului, Ofcom, a afirmat că RT a încălcat regulile privind imparțialitatea în modul în care a relatat otrăvirea fostului dublu agent rus Serghei Skripal la Salisbury, în sud-vestul Angliei, în martie 2018.

"Conferința internațională privind libertatea presei" vizează întărirea cooperării internaționale în chestiuni legate de libertatea mass-media și fenomenul "fake news".