Grupul Gannett, numărul unu al presei din Statele Unite, și principalul său concurent, GateHouse, au anunțat luni că urmează să fuzioneze, o alianță care va permite celor doi giganți americani să își consolideze poziția într-un sector cu dificultăți tot mai mari, anunță AFP.

GannettFoto: Wikipedia

Compania mamă a GateHouse, New Media Investment Group, va achiziționa Gannett pentru 1,4 miliarde de dolari.

Fuziunea Gannett (USA Today) și GateHouse va da naștere unui colos al presei cu 263 de titluri și 145 de milioane de cititori.

"Credem că această tranzacție va crea valoare pentru acționarii noștri, oportunități pentru angajații noștri și un viitor mai puternic pentru jurnalism", a declarat Michael Reed, CEO al New Media Investment Group.

„Unind angajații noștri talentați și portofoliile complementare, vom putea extinde acoperirea noastră pentru clienții noștri, vom aprofunda oferta de produse și vom accelera trecerea de la print la multimedia”, a adăugat el.

Gannett Company este o companie media americană fondată în anul 1906, cu sediul la McLean, Virginia, lângă Washington, ce deține 85 de ziare și alte 900 de publicații. Compania mai deține și 23 de stații de televiziune.

Compania deține ziarele USA Today, care este ziarul cu cel mai mare tiraj din Statele Unite ale Americii, și Arizona Republic.