Autoritățile de reglementare de la Paris au dat undă verde, luni, planului unui grup de mari televiziuni franceze de a lansa o platformă comună de streaming, Salto, care să concureze cu serviciile Netflix și Amazon Prime Video, potrivit Variety.

Interfata SaltoFoto: Captura YouTube

Noua platformă este pusă la cale împreună de serviciul public France Televisions, de M6 și TF1 și urmează să fie lansată în primul trimestru din 2020.

  • Cele trei instituții media partenere spun că decizia de a pune laolaltă resurse reprezintă un "ambițios răspuns local" în fața "evoluției așteptărilor consumatorilor" și le va da mai multă greutate pe piața locală și europeană de televiziune. Delphine Ernotte Cunci, CEO al France Televisions, este citată spunând că "lansarea platformei ne va da foarte curând ceea ce ne trebuie pentru a concura cu jucătorii internaționali, pe propriul nostru teritoriu".

Variety amintește, în context, de inițiativa similară a celor mai mari doi radiodifuzori britanici, ITV și BBC, care lansează împreună serviciul de streaming BritBox, care, dacă va primi aprobarea autorităților de reglementare, ar urma să fie lansat în Marea Britanie în ultima parte a acestui an. BritBox e deja disponibil în America de Nord.