Directorul Sputnik Moldova, Vladimir Novosadiuk, a intrat în atenția procurorilor anticorupție din Republica Moldova într-un dosar în care, luni, au fost reținute două deputate. Site-ul Newsmaker.md, preluat de Radio Chișinău și alte media din această țară, a susținut inițial că Novosadiuk ar fi fost reținut în dosarul ce vizează furtul miliardului.

Stirea NewsMaker.mdFoto: Captura Newsmaker.md
  • UPDATE Procuratura Anticorupție a emis ulterior un comunicat, citat de Radio Chișinău, ce precizează că, marți, continuă perchezițiile la domiciliile și birourile mai multor persoane, dar că, în afară de cele două membre ale Parlamentului reținute ieri, alte persoane nu au fost reținute. Comunicatul precizează că perchezițiile au fost efectuate inclusiv la domiciliul directorului Sputnik.

Sursa citată îl descrie pe Novosadiuk, directorul canalului rus de propagandă, drept o persoană apropiată controversatului politician și om de afaceri Ilan Șor. Aceasta mai scrie că în raportul Kroll, privind furtul miliardului, figurează și numele lui Vladimir Novosadiuc și al soției sale.

Telefonată de Radio Chișinău, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Anticorupție, Cătălina Bogonos, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informațiile: "Ea a declarat doar că în prezent au loc mai multe acțiuni de urmărire penală și că Procuratura Anticorupție va veni ulterior cu detalii".

Ieri, două deputate din partidul lui Șor au fost reținute la scurt timp după ce Parlamentul le-a ridicat imunitatea, mișcare legată, potrivit Radio Chișinău, de frauda bancară de proporții din 2014.