Dexonline.ro, site cu trafic mare și care a luat și în trecut atitudine pe teme civice, a întrerupt, vineri, pentru 24 de ore accesul vizitatorilor la conținutul său. Motivul: site-ul ia parte la greva climatică globală, ce are drept scop să atragă atenția lumii asupra gravității problemelor produse de schimbările climatice.

Dexonline in grevaFoto: Captura Dexonline.ro

Accesul la motorul de căutare al dicționarului online a fost înlocuit cu un text intitulat "Casa noastră arde", în care explică ce sunt schimbările climatice, care sunt efectele lor și cum pot fi limitate.

De ce participă Dexonline la grevă? "România este una dintre țările cele mai refractare din Uniunea Europeană în ce privește cauzele, gravitatea și soluțiile problemei schimbărilor climatice. (...) O mare parte din vizitatorii noștri sunt elevi și studenți. Ei vor moșteni, fără vină, o țară și o planetă secătuite de negativismul și de iresponsabilitatea noastră. Față de ei ne simțim datori să participăm la această grevă, să ne închidem porțile pentru o zi și să lipim pe ele acest mesaj."

Site-ul este indisponibil până pe 21 septembrie, ora 00.00.

Greva climatică globală este un eveniment cu activări în 150 de țări.