Grupul de investiţii PPF al miliardarului ceh Petr Kellner a rămas singurul licitator pentru achiziţionarea operatorului de televiziune Central European Media Enterprises (CME) de la AT&T, a anunţat marţi portalul ceh de ştiri hlidacipes.org, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Logo CMEFoto: Hotnews

Compania americană AT&T deţine 64% din acţiunile obişnuite ale CME dar controlează efectiv 75% din CME când se iau în calcul acţiunile preferenţiale.

Citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, Hlidacipes.org a anunţat că AT&T vrea să obţină aproximativ 47 de miliarde de coroane cehe (două miliarde de dolari) pentru CME.

Un purtător de cuvânt al PPF a declarat că firma nu comentează asupra speculaţiilor de pe piaţă. Reprezentanţii CME nu au fost disponibili imediat pentru declaraţii.

CME este prezent în Cehia, Slovacia, Bulgaria, România şi Slovenia. În România, din portofoliul CME fac parte: Pro TV, Pro 2, Pro X, Pro Gold, Pro Cinema, Pro TV Internaţional, MTV România şi Pro TV Chişinău.

În ultimii ani, profitul CME a crescut iar compania a reuşit să-şi reducă datoria imensă de peste un miliard de dolari.

Marţi, acţiunile CME au urcat cu 1,7% la Bursa de la Praga iar anul acesta titlurile au crescut cu 71%.

În aprilie, CME a decis să îşi îmbunătăţească estimările pentru anul 2019, mizând pe o creştere a profitului operaţional cuprinsă între 12% şi 14%, faţă de un avans de 10-12% cât estima anterior. De asemenea, CME mizează pe o creştere de aproximativ 10% a fluxului de numerar. Conform acestor prognoze, CME ar realiza în acest an un profit operaţional de aproximativ 240 milioane dolari şi un flux de numerar de 170 milioane dolari.

De asemenea, datoria netă a scăzut până la 765 milioane dolari în 2018 iar CME a anunţat în aprilie că a rambursat datorii în valoare de 60 milioane euro (67 milioane dolari) în primul trimestru al acestui an.

Recent, CME a lăsat să se înţeleagă că în acest an ar putea să plătească primele sale dividende iar în martie a anunţat o revizuire strategică care ar putea include vânzarea unei părţi din participaţia deţinută de acţionarul majoritar AT&T.

Conducerea CME a refuzat să facă comentarii cu privire la revizuirea strategică reiterând doar că sunt examinate toate opţiunile. Grupul AT&T controlează un pachet de 64% din acţiunile CME, pachet pe care l-a dobândit atunci când a achiziţionat Time Warner.

Recent PPF a achiziţionat activele din Europa Centrală şi de Est (CEE) ale grupului norvegian Telenor, pentru 2,8 miliarde de euro (3,4 miliarde de dolari).