Jurnalistul german Paul Arne Wagner, care a fost dus la secție și amendat cu 500 de lei în urma protestelor din 20 iunie 2018, a anunțat, luni, pe pagina sa de Facebook că a câștigat definitiv procesul cu Jandarmeria, printr-o decizie a Tribunalului București. "Justiția mi-a dat dreptate în fața Jandarmeriei și în fața unui guvern autocrat și nerușinat. Mie și altor sute de oameni care în ultimii ani sunt victimele abuzurilor Jandarmeriei Române (...)", scrie el.

HotNews.roFoto: Hotnews

Paul Arne Wagner ceruse, la Judecătoria Sectorului 1, anularea amenzii date de Jandarmerie, obținând câștig de cauză în februarie a.c.. Dar Jandarmeria a făcut apel, pe care Tribunalul București l-a respins ca nefondat, prin sentință definitivă, la finele lunii trecute.

După protestele din 20 iunie 2018, Jandarmeria a susținut că jurnalistul ar fi forțat un dispozitiv de jandarmi. Potrivit aceleiași instituții, el a susținut că este jurnalist, dar nu ar fi făcut dovada cu un "document oficial", comunicatul Jandarmeriei pretinzând că un ecuson pe care scrie "press" nu ar reprezenta un astfel de act - poziția de atunci a Jandarmeriei, în cazul lui Paul Arne Wagner.