Ultimele decizii ale justiției în cazul Realitatea TV pun sub semnul întrebării viitorul postului de televiziune. Potrivit Paginademedia.ro, căile de atac folosite Realitatea Media după ce Curtea de Apel a decis că societatea trebuie să intre în faliment nu au avut succes și, mai mult decât atât, la finalul acestei luni, postului de știri îi expiră licența audiovizuală și riscă să fie închis pentru că dosarul de prelungire a licenței nu este complet.

Realitatea tvFoto: Wikipedia

Paginademedia.ro relatează că televiziunea a pierdut două acțiuni la Înalta Curte de Casație și Justiție, căi prin care a încercat să scape de faliment. Concret, pe 1 aprilie 2019, Curtea de Apel a decis să respingă planul de reorganizare al Realitatea Media, societate aflată de opt ani în insolvență, și să oblige judecătorul sindic să-i declare falimentul.

Ulterior, însă, compania a depus la Înalta Curte de Casație și Justiție două acțiuni în încercarea de a scăpa de faliment. Mai exact, a depus o cerere de revizuire a deciziei Curții de Apel (care trimitea compania în faliment), cerere respinsă de instanța supremă pe 17 septembrie. Apoi, Tribunalul București a sesizat Înalta Curte, acuzând un conflict de competență între Curtea de Apel și Tribunalul București. Și aceasta fără succes: marți, 8 octombrie, Înalta Curte a respins și această cerere.

Realitatea Media este de altfel într-o situație sensibilă și în legătură cu licența audiovizuală, mai notează Paginademedia.ro. Licența postului expiră chiar la finalul acestei luni, pe 30 octombrie, iar televiziunea riscă să rămână fără licență, întrucât nu are toate documentele necesare pentru ca CNA să-i aprobe prelungirea cu încă nouă ani. Conform Paginademedia.ro, dosarul pentru prelungirea licenței ar trebui să conțină inclusiv un certificat de atestare fiscală că nu există datorii la stat sau, în caz de insolvență, un plan de reorganizare aprobat de instanță.