Primele două canale ale televiziunii publice vor emite, din 3 noiembrie, integral în format high definition, potrivit unui anunț al TVR. Măsura a fost precedată de o decizie a Consiliului de Administrație de a cere retragerea licenței pentru canalul TVR HD și care stabilea o perioadă de tranziție pentru trecerea TVR 1 și 2 la formatul HD.

Cladirea TVRFoto: TVR

Anunțul o citează pe președintele-director general Doina Gradea, potrivit căreia "telespectatorii vor putea urmări programele favorite - de la emisiuni informative şi sportive, până la documentare, divertisment, filme şi seriale - la o calitate vizuală de excepţie".

TVR notează că a modernizat, printre altele, serverele de emisie, simultan cu schimbarea camerelor de filmare, a stațiilor de editare video și de post-procesare, a crescut capacitatea de stocare a sistemului digital de producție a programelor informative şi a echipat două studiouri - unul virtual şi unul multifuncţional. Procesul a vizat şi studiourile teritoriale ale TVR care produc conţinut relevant pentru grilele TVR 1 şi TVR 2.

Canalele TVR 1 HD şi TVR 2 HD vor putea fi recepţionate în sistem digital terestru, la nivel naţional (DVBT2); prin satelit, în pachetul emis de SRTv; precum şi în sistem digital, la toţi operatorii de cablu din România, conform informării oficiale.