Viitorul proprietar al Central European Media Enterprises (CME), implicit al Pro TV, a avut deja o întâlnire, de curtoazie, cu membrii CNA, scrie Paginademedia.ro. Potrivit sursei citate, reprezentantul PPF, fondul de investiții care a cumpărat compania-mamă a Pro TV, a dat asigurări în cadrul întâlnirii de la Consiliul Național al Audiovizualului că noul acționar nu se va implica în zona de conținut a postului de televiziune.

HotNews.roFoto: Hotnews

Paginademedia.ro scrie că întâlnirea ar fi avut loc marți dimineață, înaintea ședinței publice a forului audiovizualului, iar la aceasta au fost prezenți, pe de o parte, mai mulți membri CNA, iar de cealaltă Jan Kadanik - din partea PPF, care le-a spus reprezentanților CNA că se ocupă strict de partea financiară -, alături de un reprezentant din partea Pro TV, Cristina Ene.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, Jan Kadanik le-a dat asigurări membrilor CNA că noul acționar nu se va implica în zona de conținut a postului de televiziune.

"În România, Pro TV este un business, e foarte bine poziționat. Vrem să mergem mai departe ca business", ar fi spus Kadanik în fața CNA.

Totodată, acesta a mai spus că procesul va fi unul de durată, care va presupune și o aprobare a tranzacției din partea Comisiei Europene. După această aprobare, compania va depune și documentația către CNA.

Amintim că Central European Media Enterprises (CME), compania-mamă a Pro TV, a semnat un acord final privind acțiziția sa de către grupul de investiții PPF, controlat de miliardarul ceh Petr Kellner, într-o tranzacție evaluată la 2,1 miliarde de dolari. Achiziția urmează să fie finalizată la jumătatea anului 2020. Citește mai multe detalii aici