Cotidianul Evenimentul zilei, lansat acum 27 de ani, își va închide varianta tipărită de la 1 ianuarie 2020, a spus, miercuri, pentru HotNews.ro proprietarul publicației, Dan Andronic. "Eliminăm partea neprofitabilă, printul nu mai merge", a spus Andronic, arătând că publicația urmează să-și întărească prezența pe Internet, inclusiv printr-un proiect de televiziune online. Informația a fost publicată inițial de G4Media.ro.

Dan AndronicFoto: AGERPRES

Potrivit lui Dan Andronic, EvZ închide ediția tipărită în condițiile în care aceasta "scade cu 5-600 de exemplare la fiecare numărătoare. Când l-am luat, avea 35.000 de exemplare, era pe primul loc". Potrivit ultimelor date BRAT, în al doilea trimestru din acest an Evenimentul Zilei vindea, în medie, 6.800 de exemplare pe apariție, cu un tiraj brut de circa 11.500 exemplare pe apariție.

Între timp, a spus Dan Andronic pentru HotNews.ro, "s-a dublat prețul la hârtie peste noapte - toți ceilalți trebuia să acoperim pierderea" versiunii print.

El a spus că toți ziariștii vor lucra doar pe online și că EvZ negociază intrarea într-un grup, dar nu prin vânzare sau cumpărare, ci printr-o "alianță strategică", în care "fiecare rămâne cu identitatea lui, dar va avea produse complementare, într-un holding". Spunând că nu poate da detalii despre partener, Andronic a susținut că această alianță, ce ar urma să funcționeze în viitorul foarte apropiat, ar urma să fie al doilea cel mai mare grup românesc pe online, după Pro TV.

Potrivit lui Andronic, EvZ va lansa un proiect de televiziune online sub coordonarea lui Mirel Curea, EvZ TV, dar va "revitaliza" și versiunea EvZ Premium, cu "știri mai curate".

Publicația Evenimentul Zilei, lansată în 1992 sub conducerea lui Mihai Cârciog, Cornel Nistorescu și Ion Cristoiu, preluată ulterior de grupuri străine (Gruner&Jahr, ulterior Ringier - actualul deținător al cotidianului Libertatea) a avut o evoluție turbulentă în ultimul deceniu: