Cozmin Gușă, revenit în organizația PSD Sector 1, rămâne acționar la Realitatea, dar renunță la coordonarea editorială a postului TV, după cum a spus el pentru Paginademedia.ro.

Cozmin GusaFoto: Agerpres
  • Cozmin Guşă a revenit în PSD, după 16 ani, în 28 octombrie. După două săptămâni, mai exact în 12 noiembrie, el a fost exclus din partid, în aceeaşi şedinţă în care s-a decis și excluderea Anei Birchall. Intrarea în PSD s-a produs în momentul în care Realitatea Media aștepta verdictul CNA privind prelungirea licenței Realitatea TV, în condițiile în care pentru această societate fusese decisă declanșarea procedurii falimentului. CNA a decis să nu prelungească licența, iar activitatea stației a fost preluată de Realitatea Plus.
  • Luni, Gabriela Firea, președintele PSD București, a afirmat că "jurnalistul, realizatorul TV" Cozmin Guşă "a revenit" ca membru în organizaţia PSD Sector 1.

El a spus pentru Paginademedia.ro că la Realitatea coordonarea editorială va fi asigurată de trei persoane - Mădălina Dulamă, Carmen Tudor și directorul executiv Edward Pastia.

Gușă spune că va rămâne strict acționar al trustului, "fără vreo responsabilitate sau interferență în activitatea editorială sau administrativă" și a "exclus" ca postul să sprijine PSD, în condițiile în care el, în calitate de consultant politic, ar avea "o listă lungă, de câteva zeci de primari și președinți de Consilii Județene, din PSD, evident, care îmi solicită sprijinul la locale".