Cotidianul Evenimentul Zilei, înființat în 1992, a avut luni, 30 decembrie, ultima apariție în versiune tipărită, șeful ziarului, Dan Andronic, anunțând într-un editorial că "din 1 ianuarie 2020 ne vom regăsi doar pe online". Ediția print de azi conține multe editoriale, mărturii și considerații ale ziariștilor care lucrează sau au lucrat la cotidian și ale unor persoane publice.

Evenimentul Zilei - ultimul numarFoto: Hotnews

Închiderea versiunii tipărite fusese anunțată în noiembrie de proprietarul Dan Andronic. Acesta afirma atunci că "eliminăm partea neprofitabilă, printul nu mai merge". Tot atunci, el anunța un proiect de televiziune online.

Ideea aderării exclusive la "lumea dinamică, pretențioasă, capricioasă" a platformelor online și mobile este susținută de Andronic și în editorialul de azi, dar și în editoriale precum "Veniți cu noi în Programul 2!" (Simona Ionescu) și "A murit Presa, trăiască Presa!" (Mirel Curea).

Publicația Evenimentul Zilei, lansată în 1992 sub conducerea lui Mihai Cârciog, Cornel Nistorescu și Ion Cristoiu, preluată ulterior de grupuri străine (Gruner&Jahr, ulterior Ringier - actualul deținător al cotidianului Libertatea) a avut o evoluție turbulentă în ultimul deceniu: