TVR a obţinut una dintre frecvenţele naționale de peste Prut, pentru canalul TVR MOLDOVA

de Redactia     HotNews.ro
Marţi, 31 decembrie 2019, 14:51 Economie | Media & Publicitate


Doina Gradea, sefa TVR
Foto: Hotnews
Programele TVR MOLDOVA pot fi recepţionate, din 30 decembrie, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, după ce Televiziunea Română a obţinut frecvenţa naţională statală numărul II de televiziune analogică pentru difuzarea, peste Prut, a canalului TVR MOLDOVA, în urma concursului organizat de Consiliul Audiovizualului din Republica Moldova.

Pe 30 decembrie 2019, cu o zi înainte de împlinirea a 63 de ani de la înfiinţare, SRTv a reuşit să recupereze frecvenţa naţională de emisie retrasă abuziv în anul 2007, demers care îi permite consolidarea prezenţei în peisajul mediatic din Republica Moldova. Programele TVR MOLDOVA vor putea fi recepţionate, din 30 decembrie a.c, pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

„Este un moment major al activității mele și al echipei cu care lucrez, un succes pentru televiziunea publică din România şi, cel mai important, un beneficiu semnificativ pentru frații noştri de peste Prut, care vor putea urmări programe 100% românești, producţii de calitate, informații echidistante, produse de echipe de profesioniști de la Chişinau și din România”, a declarat Doina Gradea, Preşedinte – Director General al TVR, potrivit unui comunicat SRTv.

Consiliul de Administraţie al SRTv a hotărât, în unanimitate, în luna noiembrie a.c, participarea Societăţii Română de Televiziune (SRTv) la concursul pivind frecvenţele naţionale statale de televiziune analogică terestră de peste Prut.

TVR MOLDOVA a fost retransmis în toate reţelele de cablu din Republica Moldova şi pe emitătorul digital terestru din Chişinău, într-un slot, împreună cu alte canale din Republica Moldova, chiar de la momentul lansării, respectiv de la 1 decembrie 2013.

În prezent, canalul TVR MOLDOVA este inclus în lista „must carry” a posturilor pe care distribuitorii de cablu de peste Prut sunt obligaţi să le retransmită în pachetele lor.

Canalul TVR MOLDOVA a obţinut, din 1 aprilie 2016, de la Consiliul Coordonator al Audiovizualului din Republica Moldova, licenţa pentru transmisia în sistem digital terestru DVBT-2, valabilă până la data de 01 aprilie 2023, programele sale acoperind peste 70% din teritoriul Republicii Moldova şi din populaţie prin intermediul primului multiplexor digital dat în exploatare în Republica Moldova la 1 noiembrie 2016.

SRTv şi-a reluat emisia în Republica Moldova în anul 2013, ca urmare a Acordului de soluţionare amiabilă a cauzei SRTv împotriva Republicii Moldova depusă la CEDO în 2008, încheiat între Guvernul Republicii Moldova şi SRTv, după ce, în 2007, frecvenţa de stat nr. II din Republica Moldova, pe care emitea postul TVR 1 a fost alocată postului de televiziune 2 Plus.

”Printr-o adresă transmisă Consiliului Audiovizualului din Republica Moldova în luna septembrie 2019, SRTv şi-a exprimat intenţia de a obţine o frecvenţă de emisie care să permită difuzarea analogică a programelor postului TVR MOLDOVA pe întreg teritoriul Republicii Moldova, pentru reîntregirea publicului căruia îi aduce informaţie corectă, echidistantă şi de actualitate din spaţiul românesc şi european”, arată comunicatul TVR.

Tot în luna septembrie, compania Telestar Media din Republica Moldova care deţine licenţele de emisie pentru posturile de televiziune Canal 2 şi Canal 3, a anunţat printr-un comunicat de presă, că renunţă la frecvenţa naţională pe care emite Canal 2 (reţeaua statală II), frecvenţă care a fost deţinută până în anul 2007 de către SRTv.

În cadrul şedinţei din data de 8 noiembrie 2019, Consiliul Audiovizualului din Republica Moldova a anunţat concursul pentru utilizarea reţelelor statale II şi III de televiziune analogică terestră.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

865 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Când aproape se da stingerea pe analogic... (Marţi, 31 decembrie 2019, 15:18)

  spirache [utilizator]

  Ce se omite in această știre este că mielul care suge de la mai multe oi RM are termen că de la 1 martie 2020 sa treacă total de la emisie analogica terestră la emisie digitala terestră. Adica, intro manieră mai mult decât perfidă Consiliul Audiovizual din RM a alocat la o frecvență și pentru un canal romanesc pe analogic, in condițiile in care peste 3 luni analogicul dispare in RM. La finalul petrecerii, măscăricilor le sunt aruncate niste ciosvârte roase până la măduva de rusofoni/rusofili.
 • 0 (0 voturi)    
  Pacat (Marţi, 31 decembrie 2019, 18:03)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Un post de r*t care face RO de ras si peste hotare. Slugoi politie jegoase cu o propaganda de doi lei, car a manipula cu nesimtire inca de pe vremea cand a fost complice la CRIMELE din 1989.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by