Consiliul Național al Audiovizualului transmite, luni, posturilor radio-TV "rugămintea de a trata cu decență și responsabilitate orice subiect referitor la decesul jurnalistei" Cristina Țopescu. Forul amintește că legea prevede "obligația de a respecta drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, precum și dreptul la viaţă privată, inclusiv pentru familia aflată în suferință".

Sigla CNAFoto: Agerpres

Comunicatul CNA:

Membrii Consiliului Național al Audiovizualului își exprimă profundul regret cu privire la dispariția jurnalistei Cristina Țopescu și transmit condoleanțe tuturor celor care au iubit-o și apreciat-o, fiind un model pentru toți profesioniștii din presa scrisă și audiovizuală din România.

Totodată, Consiliul transmite posturilor de televiziune și de radio rugămintea de a trata cu decență și responsabilitate orice subiect referitor la decesul jurnalistei, cu atât mai mult cu cât legislația audiovizualului cuprinde prevederi clare privind obligația de a respecta drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, precum și dreptul la viaţă privată, inclusiv pentru familia aflată în suferință.