Publicația britanică The Guardian a anunțat că nu va mai primi publicitate de la companii de petrol și gaze și se poziționează, astfel, drept prima mare companie de presă din lume ce instituie o astfel de interdicție. Motivul - "eforturile depuse timp de decenii de mulți din această industrie de a preveni acțiuni relevante ale guvernelor lumii, pe tema climei".

Schimbari climaticeFoto: Wikipedia

Compania media este printre cele mai puternic angajate în discuțiile pe tema climei. The Guardian, publicație care în ultima vreme a înlocuit termenii generici precum "încălzire globală" și "schimbări climatice" cu expresii mai dure precum "criza climatică" sau "urgență climatică", scrie că actuala măsură vine în continuarea eforturilor sale de a-și reduce amprenta de carbon și de a relata mai mult pe subiecte legate de climă.

Reprezentanții companiei - directorul general și directorul responsabil cu finanțele The Guardian - au afirmat în anunțul oficial că aceasta este "cea mai mare provocare a vremurilor noastre". Ziarul insistă, citând grupări ce militează pentru protecția mediului, că firmele din domeniul energetic au folosit campanii publicitare pentru a prezenta o imagine curată a activităților lor.