Telenovela vânzării postului de televiziune Prima TV se apropie de final. După ce a fost la un pas de semnarea contractului anului trecut și tranzacția a picat, după ce creditorii au angajat și o companie de audit PwC ca să găsească un cumpărător, după ce au avut o ofertă inclusiv de la oligarhul Vladimir Plahotniuc, postul de televiziune și-a găsit proprietarul, scrie Pagina de Media.

Sigla Prima TVFoto: Facebook - PrimaTVRomania

Compania cu care Prima TV a agreat preluarea este aceeași cu care a fost la un pas să semneze anul trecut: Clever Media, deținută de Adrian Tomșa. Anul trecut, Clever și Prima TV au oprit discuțiile, după ce postul de televiziune a angajat compania de audit PriceWaterhouseCoopers să găsească un cumpărator.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, Prima TV și Clever Media (compania care deține și televiziunile Look) au reluat discuțiile la începutul acestui an, după ce oferta făcută de Vladimir Plahotniuc (prin compania Prime) nu a evoluat.

Compania lui Adrian Tomșa va prelua business-ul Prima TV și angajații postului de televiziune. Suma: apropiată de cea inițială de acum un an, adică în jur de cinci milioane de euro.

Adunarea Creditorilor a aprobat semnarea contractului în această lună (aprilie), înainte de Paște. Este vorba, mai exact, de un transfer de business de la Prima TV către Clever. Urmează notificarea Consiliului Concurenței și, apoi, cererea de transfer a licenței de la Prima TV pe Clever Media, care urmează să fie discutată la Consiliul Național al Audiovizualului. Potrivit legii, licența nu se poate vinde, ea se poate doar transfera, cu acordul CNA.

Potrivit unor surse apropiate tranzacției, Prima TV ar urma să fie operată de noul proprietar începând din septembrie-octombrie, odată cu lansarea grilei de toamnă a stației.

Compania Clever este deținută de omul de afaceri Adrian Tomșa. Mai operează posturile de televiziune Look, site-ul Profit.ro și postul de televiziune Profit. Tomșa este și acționarul eAd Interactive, companie care deține drepturile de difuzare pentru Liga 1.