Publisherul electronic canadian Thomson Corp a primit marti unda verde de la Comisia Europeana privind preluarea Reuters, miscare de piata prin care se creeaza cel mai mare furnizor de stiri si date financiare, informeaza Reuters.

Comisia a aratat ca, asa cum fusese propusa, fuziunea a suscitat ingrijorare pentru ca ar restrange optiunile institutiilor financiare din lume si din Spatiul Cconomic European privind produsele ce constau in raporte cu date financiare, cotatii si declaratii financiare, furnizate pana acum separat de cei doi mari rivali.

Reuters si Thompson a fost insa de acord sa renunte bazele de date, pentru a permite concurenta celorlalti jucatori de pe piata cu gigantul creat prin fuziune, a anuntat Comisia.

Thomson a anuntat in mai preluarea Reuters, o achizitie estimata la 15,9 miliarde de dolari. Potrivit Bloomberg, valoarea achizitiei a scazut la 15,4 miliarde de euro, in toate aceste luni din cauza deprecierii actiunilor Thomson cu 25%, iar Reuters cu 2,2%.

Comisia Europeana a inceput o investigare mai amanuntita a cazului in octombrie, dupa ce cercetarile initiale au indicat faptul ca tranzactia ar putea afecta concurenta pe piata furnizarilor de informatii financiare, prin eliminarea rivalitatii dintre cei doi mari furnizori de date economice.