Echipa de la Ziare.com care a demisionat în masăsusține că principala cauză a celor 32 de persoane care părăsesc redacția ar fi "intenția patronatului de a schimba politica editorială" și de a "controla conținutul", scrie Pagina de Media. Noul site realizat de echipa care pleacă de la Ziare.com ar urma să fie funcțional din 15 iunie.

ziare.comFoto: Captura

"După 13 ani în care a construit un brand puternic, un site ajuns într-un vârf de trafic (peste 6 milioane de cititori) și profitabil financiar, 32 de persoane reprezentând redacția, echipa tehnică și comercială au decis să încheie colaborarea, având în vedere intenția declarată în scris a proprietarului Ziare.com de schimbare a politicii editoriale și de control asupra conținutului", spune redacția în punctul de vedere trimis Paginademedia.ro.

Redacția condusă de Serinela Spătărelu nu detaliază în ce ar fi constat schimbările de politică editorială cerute de patronatul ziare.com.

Actuala echipă a site-ului va continua să mai scrie până pe 7 iunie, urmând ca după 8 iunie conținutul și funcționarea să fie asigurate de noua echipă editorială. Ramona Ursu (fost Newsweek și Adevărul) va fi redactor-șef al Ziare.com.

Noul proiect editorial al echipei plecate de la Ziare.com se va numi SpotMedia.ro, site care ar urma să fie funcțional din 15 iunie. Din proiect fac parte nume precum Serinela Spătărelu, Magda Grădinaru, Ioana Ene Dogioiu și - revenit în echipă - Emilian Isăilă.

Ziare.com era deținut de NCH, însă publicația era administrată de compania Alert News, deținută de Serinela Spătărelu. Pe aceeași companie erau angajați și membrii echipei din redacția publicației online. Noul site SpotMedia.ro va fi operat de aceeași firmă. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro finanțarea noului site este asigurată, în prezent, din fondurile acestei firme.