In premiera pentru Romania, publicatiile Cotidianul si Business Standard au primit, ieri, trei premii de excelenta la cea de-a 29-a editie a competitiei internationale "The Best of Newspaper Design Creative Competition", potrivit unui comunicat al trustului Realitatea-Catavencu. Competitia internationala de design de ziare a reunit 373 de publicatii din intreaga lume, cu 14.818 inscrieri la toate categoriile de concurs.

Business Standard, reprezentat de Cristian Lipan (Art Director), a fost premiat la categoriile Feature Design Pages si Feature Design Section, in timp ce Cotidianul a primit un Award of Excellence la categoria NewsDesign, reprezentat in concurs de Tavi Cocis (Art Director).

"Este o premiera pentru Romania si cred ca este si un meritat succes al Grupului de presa Realitatea-Catavencu, premiat, iata, pentru doua ziare! In decurs de un an, am reusit sa primim sapte diplome internationale pentru designul Business Standard", declara Cristian Lipan, citat in comunicat.

"Ziarul are un aer proaspat si este usor de citit si de urmarit. Se acorda multa atentie detaliilor, iar acesta este un lucru bun. Combinatia dintre elementele grafice si text este excelenta. Culorile si impachetarea informatiei sunt bune. Felicitari pentru o munca bine facuta!", a declarat Marshall Matlock, competition director, Society for News Design, USA.

Marile premii au fost acordate ziarelor Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (Germania), The Guardian (Marea Britanie), Expresso (Portugalia) si Akzia (Rusia).

Business Standard mai are in palmares cinci premii de excelenta obtinute in noiembrie 2007 la European Newspaper Award.