Membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune au cerut, în şedinţa de joi, retragerea Doinei Gradea din funcţia de preşedinte-director general al TVR, însă aceasta a refuzat, având susţinerea altor membri, informează Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind.

Doina Gradea, sefa TVRFoto: Hotnews

”În urma abuzurilor repetate ale administraţiei Gradea şi a managementului defectuos, astăzi, 18 iunie 2020, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune - SRTV, s-a cerut oficial Doinei Gradea retragerea din funcţia de preşedinte-director general al instituţiei publice de presă.

Solicitarea a fost făcută de Karen Sebesi, membru al CA - reprezentant al salariaţilor - şi a fost susţinută de reprezentantul PSD, Sorin Ilieşiu, reprezentantul PNL, Cristian Petcu, şi Dan Lazea, reprezentantul USR. Reprezentanta salariaţilor Monica Ghiurco şi reprezentanta Preşedinţiei României în CA, Christel Ţopescu, au propus organizarea în cel mai scurt timp a unei şedinţe extraordinare de CA în care să se analizeze întreaga activitate a managementului”, se spune în comunicatul SRJ MediaSind.

Potrivit sursei citate, Doina Gradea a fost susţinută de ceilalţi membri ai CA, inclusiv de reprezentantul Guvernului, Cătălin Blebea, şi de reprezentanta UDMR, Nagy - Debreczeni Hajnalka. ”Având susţinerea acestor membri, Doina Gradea a refuzat să demisioneze, susţinând că numai Parlamentul poate să o demită.

În finalul şedinţei CA, preşedintele Mediasind TVR, Sorin Torică, a susţinut poziţia reprezentantului salariaţilor, Karen Sebesi, şi a acuzat-o pe Doina Gradea că a făcut de râs instituţia inclusiv pe plan internaţional, din cauza repetatelor abuzuri şi încălcări ale legii"”, se menţionează în comunicat, potrivit Agerpres.