Familia Murad intră (iar) pe piața de televiziune din România, preluând pachetul majoritar de acțiuni dintr-o televiziune de pe litoral, scrie Pagina de Media. CNA a aprobat miercuri modificarea de acționariat a postului regional Litoral TV. Recent, omul de afaceri Mohammad Murad a anunțat că va candida independent la Primăria Constanța.

Mohammad MuradFoto: FPTR.ro

Televiziunea care acoperă județele Constanța, Tulcea și Ialomița a trecut de la Ramona Mureș (care deținea 100% din acționariat) la firma Brands Duel SRL.

Firma care a preluat acționariatul majoritar la Litoral TV este deținută de o altă firmă controlată de Hassan Murad (Business Solutions) și de Buianu Leonard Claudiu - director general al lanțului hotelier Phoenicia (deținut tot de familia Murad).

Cererea de licență vine după ce Mohammad Murad și-a anunțat, recent, intenția de a candida la Primăria Constanța. "Dacă domnul Murad va candida, probabil că televiziunea se va implica. Nu suntem nici noi naivi", a spus Gabriel Tufeanu, membru CNA.

Cel puțin la început, de proiectul litoral TV se va ocupa directorul general al lanțului Phoenicia, Claudiu Buianu, după cum a declarat chiar el în fața CNA, potrivit Pagina de Media.

Mohammad Murad a mai fost implicat în trecut în media, în postul TV Money Channel.