Televiziunea publica a trimis miercuri o scrisoare deschisa conducerii Camerei Deputatilor in care solicita acordarea unui spatiu publicitar mai larg, din cauza pierderilor financiare. Ulterior Biroul de presa al TVR preciza printr-un comunicat:

"Conducerea Televiziunii Romane nu intentioneaza sa propuna modificarea legii audiovizualului in sensul maririi spatiului dedicat publicitatii la TVR de la 8 la 10 minute pe ora. Dintr-o regretabila eroare, observatiile TVR referitoare la propunerea de modificare a legii audiovizualului initiata de deputatul Ioan Ghise si de senatorul Gheorghe Funar, trimise de la Cabinetul Presedintelui-Director General Alexandru Sassu, contineau un text gresit".

In scrisoarea initiala se solicita cresterea spoturilor publicitare de la 8 minute maximum, asa cum prevede actuala lege, la 10 minute. SRTv motiva aceasta solicitare prin lipsa fondurilor si pierderile financiare inregistrate. "Este momentul ca discriminarea la care a fost supusa TVR in comparatie cu posturile private sa fie macar diminuata si nicidecum adancita, avand in vedere situatia financiara precara a SRTv, rezultatul financiar al semestrului I al anului 2007 incheindu-se cu o pierdere bruta de 29.863.269 lei", se arata in scrisoarea SRTv.

In comunicatul clarificator se arata ca:"Punctul de vedere solicitat TVR privind aceasta propunere legislativa, trimis catre Biroul Permanent al Camerei Deputatilor si catre Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul din cadrul Guvernului Romaniei, continea, de fapt, un material mai vechi, pe care actualul management al TVR nu il sustine.

Actuala conducere a Televiziunii Romane nu va solicita majorarea spatiului publicitar la TVR de la 8 la 10 minute. Televiziunea publica va trimite o erata, in cel mai scurt timp posibil, catre Biroul Permanent al Camerei Deputatilor si catre Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul din cadrul Guvernului Romaniei, care va contine punctul de vedere corect al conducerii TVR.