Guvernul a decis să prelungească cu încă 30 de zile mandatele directorilor generali interimari de la TVR și Radioul Public, Ramona Săseanu și respectiv Liviu Popescu, care expiră la data de 30 septembrie 2021, potrivit unei Ordonanțe adoptate miercuri de Executiv. Proiectul inițial viza prelungirea cu 60 de zile. Premierul Florin Cîțu a spus că a modificat termenul după ce a primit observații și de la Ministerul Justiției și a cerut parlamentarilor să-și facă treaba, în loc să se joace de-a moțiunile de cenzură.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Știți foarte bine ca am prelungit acum o lună cu 30 de zile (n.a mandatele celor doi directori din TVR și SRR). Parlamentul în 30 de zile nu a găsit timp să rezolve problema, așa că astăzi iarăși luam această decizie. Dar vă spun că este ultima oară când Guvernul va mai prelungi mandatele. Le cer parlamentarilor și președinților Senatului și Camerei Deputaților să își facă treaba cât mai rapid să corecteze această problemă și să lase deoparte celelalte lupte politice.", a spus Cîțu.

Întrebat de ce a fost redus termenul la 30 de zile în loc de 60 de zile cum era trecut inițial în proiectul de Ordonanță, Cîțu a spus că a primit observații și de la Ministerul Justiției.

  • "Da, am prelungit cu 30 de zile, nu cu 60. Și așa Ministerul Justiției mi-a dat observații că mă substitui Parlamentului. Nu ma substitui Parlamentului, ci fac treaba Parlamentului, care nu și-a făcut treaba. Dar nu pot să dau mai mult de 30 de zile. (..). Și mai e o problemă în Guvern, ICR. Tot noi am rezolvat-o în Guvern de 2 ori.
  • Deci Parlamentul trebuie să termine cu prostiile și să-și facă treaba. Nu putem să rezolvăm noi la Guvern ceea ce nu pot să facă parlamentarii pentru că ei stau să se joace cu motiunile, fac competitie de motiuni in Parlament. Dacă azi nu era un Guvern în vigoare, angajații de la TVR și Radio nu puteau să-și primeasca salariile.", a spus Cîțu.