Clubul Roman de Presa a decis, astazi, prelungirea interimatului Indirei Crasnea, redactor-sef adjunct al agentiei Mediafax, in functia de presedinte al organizatiei, anunta televiziunile de stiri. Functia de presedinte a ramas vacanta dupa demisia lui Cristian Tudor Popescu, in noiembrie 2006. Ulteror, insa, Cristian Tudor Popescu a fost ales pentru inca un an in fruntea organizatiei, in calitate de unic candidat. In aceasta dimineata, Cristian Tudor Popescu a fost ales membru de onoare al Clubului.

Adoptarea noului statut al organizatiei a fost de asemenea amanata, pe motiv ca atributiile presedintelui CRP si ale Consiliului de onoare se suprapun, iar in perioada urmatoate membrii consiliului vor purta discutii cu Asociatia Jurnalistilor din Romania. De asemenea, Adunarea Generala a hotarat mentinerea Premiilor Clubului Roman de Presa.

Clubul Roman de Presa este o organizatie neguvernamentala, apolitica, infiintata in 1998 ca o asociatie a proprietarilor de presa. In perioada 1998-2003, presedinte al CRP a fost Dumitru Tinu. Dupa decesul acestuia, Cristian Tudor Popescu a fost ales presedintele Clubului in martie 2003 si reconfirmat in 2005. El a demisionat in noiembrie 2006.