O cunoscută prezentatoare de știri la unul dintre cele mai importante posturi TV din Rusia a demisionat și a părăsit țara, scrie BBC.

Prezentatoarea Lilia Gildeyeva de la NTV Rusia a plecat din taraFoto: captura Nexta
  • „Am plecat (din Rusia) în primul rând pentru că îmi era teamă că nu mă vor lăsa să plec pur și simplu, apoi mi-am prezentat demisia”, a declarat prezentatoarea NTV Lilia Gildeyeva pentru cunoscutul blogger Ilya Varlamov.

Plecarea Liliei Gildeyeva vine în contextul protestului jurnalistei Marina Ovsiannikova, care a protestat împotriva războiului, luni seară, în timpul celui mai urmărit buletin de știri din Rusia, difuzat de Pervîi Kanal.

Cine este Lilia Gildeyeva

Gildeyeva a fost prezentatoare a principalului jurnal de seară Segodnya („Astăzi”) de la NTV, al treilea cel mai popular post TV din Rusia, deținut de gigantul producător de gaze naturale Gazprom, cu o poziție fermă pro-Kremlin.

În 2021, Gildeyeva a fost inclusă pe lista oficială a președintelui Vladimir Putin de jurnaliști care au primit mulțumiri pentru „realizări în dezvoltarea mass-media”. În 2008, ea a primit mulțumiri de la Putin pentru „furnizarea de informații și activitatea socială activă pentru dezvoltarea societății civile din Federația Rusă”.

-----------