Șeful departamentului de știri de la Pervîi Kanal, principalul canal de televiziune de stat din Rusia, o acuză de „trădare" pe Marina Ovsiannikova, jurnalista care a protestat în direct, în timpul buletinului de știri, conform BBC.

Marina Ovsiannikova, în interviul la CNN cu Christiane AmanpourFoto: Captura video CNN

În 14 martie, Marina Ovsiannikova a intrat în platoul televiziunii, în timpul jurnalului de știri, cu o pancartă pe care scria „fără război”, iar pentru gestul său a fost reținută și amendată cu 30.000 de ruble (aproximativ 250 de euro).

„O izbucnire emoțională este una, dar trădarea este cu totul altă chestiune (...) Ne-a trădat pe toți (...) pentru un bonus", a spus, la postul de televiziune, Kirill Kleymenov, șeful departamentului de știri al Pervîi Kanal.

El a susținut că, înainte de protest, jurnalista ar fi vorbit cu ambasada Marii Britanii, mai scrie BBC.

Ulterior, Biroul de Externe și Commonwealth al Marii Britanii a negat că ar fi avut vreun contact cu Marina Ovsiannikova.

"Nu am luat legătura cu Ovsiannikova. Aceasta este încă o minciună comercializată de mașina de dezinformare", a spus sursa citată, conform BBC.

După ce a apărut cu o pancartă în spatele prezentatoarei ştirilor, Ovsiannikova a fost reținută şi condamnată rapid la o amendă, apoi eliberată. Ulterior, ea a demisionat de la canalul de televiziune și ar putea fi în continuare urmărită penal în conformitate cu legea privind "informaţiile false" despre armata rusă. Actul normativ respectiv, adoptat recent, prevede pedepse cu închisoarea de până la 15 ani.

CITEȘTE ȘI:

-------------