Redactorul-sef al cotidianului gratuit Compact, Horia Ghibutiu, a fost prezentat oficial, luni, redactiei Evenimentul Zilei drept prim redactor sef adjunct al ziarului si va fi, cel mai probabil, noul redactor-sef la Evenimentul Zilei, dupa demisia lui Razvan Ionescu de saptamana trecuta, potrivit unor surse HotNews.ro. Anuntul a fost facut in cadrul unei sedinte cu intreaga redactie. Informatii in acest sens fusesera vehiculate, luni, si pe blogurile lui Iann , Comanescu si Tolontan.

Contactat de HotNews.ro, Horia Ghibutiu s-a limitat sa spuna ca prioritatile sale pentru perioada imediat urmatoare sunt "sa continuu proiectele foarte numeroase pe care le are acum acest ziar" si sa asigure interimatul pana la numirea unui redactor-sef.

Surse din cadrul redactiei EvZ afirmasera in prealabil ca este foarte probabil ca un anunt oficial privind numirea lui Ghibutiu, vehiculata, ca zvon, inca de duminica, sa fie facut luni sau marti. Potrivit acelorasi surse, Ghibutiu avea sa fie fi prezentat, cel mai probabil, drept redactor-sef interimar.

Potrivit anunturilor facute luni in sedinta cu redactia, Grigore Cartianu va ramane redactor sef adjunct, in subordinea lui Ghibutiu. In aceeasi sedinta s-a anuntat ca astazi este ultima zi a lui Razvan Ionescu in functia de redactor sef.

Potrivit surselor HotNews.ro, Ghibutiu ramane in "pole position" - dupa vorbele lui Claudiu Serban, directorul general adjunct al Ringier Romania - pentru ocuparea functiei de redactor-sef, in locul lui Ionescu, urmand insa sa continue cautarile in cadrul grupului si pe piata.

Surse din cadrul redactiei Evenimentul Zilei spun ca plasarea lui Ghibutiu in pozitia de prim redactor sef adjunct, in loc de redactor-sef, a avut menirea sa previna instabilitate la nivelul conducerii editoriale, posibila prin numirea unui sef "din afara", dar si nemultumire in randul ziaristilor.

Ringier Romania: Daniel Nanu va conduce editorial ziarul Compact

Potrivit unui comunicat transmis luni de Ringier Romania, "Horia Ghibutiu preia conducerea editoriala a Evenimentului zilei de la fostul sau coleg, Razvan Ionescu. Daniel Nanu, redactor sef adjunct al ziarului Compact, va asigura coordonarea editoriala a cotidianului gratuit editat de catre Ringier Romania".

Comunicatul precizeaza ca "Horia Ghibutiu (39) are o experienta de 18 ani in jurnalism. A debutat in 1990 la Tineretul Liber. In 1993 s-a alaturat pentru prima data echipei Evenimentul zilei, pe pozitia de secretar de redactie, in cadrul careia a crescut, devenind sef de departament. In total, Horia Ghibutiu a acumulat 8 ani de experienta in cadrul cotidianului Evenimentul zilei. Din septembrie 2006 este redactor sef al ziarului gratuit Compact, unul dintre cele mai importante proiecte ale editurii Ringier, pe care l-a pozitionat cu succes in segmentul tanar-urban.

In zilele urmatoare managementul Ringier va demara procesul de selectie pentru postul de redactor sef, atat in cadrul companiei cat si in afara sa. Luand in calcul importanta ziarului Evenimentul zilei precum si responsabilitatea acestui post, acesta va fi un proces complex. Postul de redactor sef al cotidianului Compact ramane vacant pana la finalizarea procesului de selectie pentru Evenimentul zilei."