Disney+ a anunțat rezultatele financiare și a adăugat 8 milioane de useri noi în trei luni, ajungând la un total de 137 milioane. Netflix are 222 milioane de useri. Analiștii estimaseră un total de 135 milioane de abonați pentru Disney+ care se lansează pe 14 iunie în România și abonamentul standard va costa 30 de lei/lună.

Disney+Foto: Disney

Disney+, care beneficiază de forța financiară a concernului Disney și de catalogul foarte bogat în titluri, are două obiective importante pentru septembrie 2024: să devină profitabil și să ajungă la un număr de abonați cuprins între 230 și 260 milioane, adică aproape dublu față de prezent.

Acțiunile grupului Disney au scăzut cu 30% față de începutul anului și sunt cu 40% mai jos decât acum un an. De ce? Fiindcă investitorii se întreabă dacă grupul își va putea continua creșterea susținută pe partea de streaming video, într-un mediu în care afacerile ar putea fi afectate de inflația record și de o posibilă viitoare recesiune.

Disney+ va adăuga în acest an o versiune cu publicitate, la care prețul abonamentului va fi mai scăzut.

Disney+ se lansează pe 14 iunie în România. Compania a anunțat și oferta de lansare. Preţul abonamentului anual pentru Disney+ este de 239,90 lei, în loc de 299,90 de lei, adică de 20 de lei pe lună. Preţul standard al abonamentului lunar va fi de 29,99 de lei, iar al abonamentului anual de 299,90 de lei.

Surse: CNBC, Wall Street Journal