Senatorii din Comisia de Cultura au aprobat in unanimitate, marti, o propunere legislativa de modificare a legii de organizare si functionare a agentiei nationale de presa Rompres, propunere prin care se urmareste revenirea la vechea denumire a acesteia, Agerpres. Initiatorii schimbarii legislative argumenteaza ca revenirea la denumirea pe care agentia a avut-o in 1949-1990 se justifica prin indelungata traditie a numelui Agerpres, ce a rezistat cateva decenii.

Ei spun ca denumirea Agerpres nu are conotatii comuniste, desi a fost creata de regimul comunist. Numele agentiei a fost schimbat in Rompres in prima jumatate a anului 1990, ca urmare a revolutiei din decembrie 1989, iar titulatura a fost pastrata in Legea nr 19/2003 privind functionarea Agentiei Nationale de Presa Rompres..

Membrii Comisiilor reunite de cultura ale Parlamentului au decis la finele lunii octombrie 2007 sa inainteze conducerii celor doua Camere proiectul de schimbare a numelui agentiei de presa Rompres in Agerpres. Atunci, directorul general al agentiei de publicitate Ager Press SA, Alin Ciocarlie, declara pentru HotNews.ro ca schimbarea numelui Rompres in Agerpres "ar putea aduce mai multa notorietate companiei pe care o conduc".