Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a anunțat, marți, pe Facebook, că emisiunea sa din 3 iunie de la Digi24 a fost ultima, conducerea postului de televiziune hotărând să înceteze colaborarea cu el: "Diagnosticele puse în Cap limpede final au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala".

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un mesaj postat marți pe Facebook și intitulat "diagnosticul – mai dăunător decât boala", jurnalistul spune că emisiunea "Cap limpede" de vineri, 3 iunie, nu a fost ultima din acest sezon, a fost ultima. El afirmă că decizia aparține postului de televiziune și este una unilaterală.

  • "Nu ne mai vedem la toamnă. Analizând conținutul acestei emisiuni, conducerea postului a decis să înceteze colaborarea cu subsemnatul.
  • Este o hotărâre unilaterală, care aparține Digi 24. Diagnosticele puse în Cap Limpede final au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala.
  • Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24. Am mai rămas din respect față de telespectatorii emisiunii Cap Limpede și de partenerul meu de dialog, domnul Claudiu Pândaru. Acum, sunt dezlegat", afirmă Cristian Tudor Popescu.

El mai spune că nu există vreo televiziune de știri la care să ia în considerare să se „transfere”: "Poate că ne vom revedea pe youtube, mă voi gândi. Deocamdată, iau o pauză video. Dar, ne putem întâlni în continuare în scris, în Republica, pe facebook și, audio, joia dimineața, la Europa FM. Deși concediat, nu plec în concediu".

În ultima sa emisiune, Cristian Tudor Popescu a criticat în termeni duri, timp de câteva minute, o gafă făcută de Cosmin Prelipceanu, care a prezentat un clip vechi de 14 ani drept o înregistrare cu un ”recrut rus” vorbind despre războiul din Ucraina.

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre fake news, spunând că este incalificabil că reprezentanții postului nu au verificat sursa inițială: "E o filmare prezentată ca actuală (...) E vorba de o minciună neagră aici. Un fake news negru, în care nu are legătură nimic cu nimic. Sunt aspecte care trebuie discutate din punct de vedere al meseriei: nu preiei o știre fără să o verifici".

Reprezentanții Digi 24 au fost contactați de HotNews.ro, iar când vor transmite un punct de vedere îl vom publica.