Google România anunță lansarea oficială a Google News Showcase, un produs și un program de licențiere prin care redacțiile de știri vor avea mai mult control pe conținutul afișat în aplicația de știri Google. Publicațiile partenere News Showcase vor primi plăți lunare de licențiere de la Google, pentru conținutul publicat în News Showcase.

Elisabeta Moraru country manager Google despre News Showcase în RomaniaFoto: Adi Iacob / HotNews

În această etapă Google a semnat parteneriate cu 16 publicații din România - media națională, agenții de știri și radiodifuzori - care produc și difuzează atât știri generaliste cât și informații economice sau din tehnologie.

Elisabeta Moraru, country manager Google România a spus într-un interviu pentru HotNews.ro că Google va continua să extindă colaborarea pe platforma Google News Showcase și cu alte publicații, inclusiv din presa locală.

Prin News Showcase, publisherii vor avea acces la o serie variată de paneluri - module de afișare a informațiilor în Google News - prin care să ofere mai mult context știrilor și să adauge articole conexe, cronologie și multe altele.

Google News Showcase s-a lansat ca produs în octombrie 2020 iar Google a semnat parteneriate de licențiere a conținutului cu mai mult de 1500 de publicații de știri din toată lumea. Google News Showcase a fost lansat până acum în 16 țări: India, Japonia, Germania, Portugalia, Brazilia, Austria, U.K., Australia, Cehia, Italia, Columbia, Argentina, Canada, Irlanda, Slovacia, Polonia.

Citește și urmărește Hotnews.ro și Startupcafe.ro pe Google News, Google Discovery