Grupul Realitatea-Catavencu si societatea DLMB Media au anuntat in mod oficial inchiderea publicatiei lunare "Le Monde diplomatique", editia in limba romana. Informatia potrivit careia revista va fi inchisa circula pe piata media de la sfarsitul lunii februarie.

Astfel, intr-un comunicat de presa al trustului de media se arata ca "grupul Realitatea-Catavencu si societatea DLMB Media au decis, de comun acord, sa suspende parteneriatul care avea ca scop publicarea lunarului Le Monde diplomatique - editia romana".

"Textele Le Monde diplomatique sint, in continuare, disponibile publicului din Romania pe www.monde-diplomatique.ro sau, netraduse, pe www.monde-diplomatique.fr", se mai arata in comunicat.

Revista a fost lansata in aprilie 2006 la initiativa celor doua societati. Jurnalul a publicat analize, prioritate avans stiintele sociale, problemele geopolitice internationale si problemele de mediu.

In portofoliul Grupului Realitatea-Catavencu intra publicatiile Academia Catavencu, Cotidianul, 24 Fun, Psihologia azi, J'adore, Tabu, Idei in dialog, Investitii si Profit, Money Express, Bussines Standard, Aventuri la pescuit, Bucataria pentru toti, Superbebe, precum si Radio Guerilla, Radio Total, Realitatea TV, Romantica si The Money Channel, alaturi de agentia de stiri NewsIn, portalurile www.iqads.ro, www.moneyline.ro si reteaua instore TV Monopoly.

DLMB Media este operatorul licentei Le Monde diplomatique in Romania, editorul site-ului www.monde-diplomatique.ro si al altor produse legate de "Le Monde diplomatique - editia romana".