Omul de afaceri Dan Șucu - proprietar al grupului Mobexpert și acționar cu 50% la clubul de fotbal FC Rapid Bucureşti - a cumpărat de la ING Bank creanța pe care banca o mai avea asupra Mediafax Group, intrând, astfel, pe piața media, cu titlurile lui Adrian Sârbu din această companie, scrie Profit.ro.

Dan SucuFoto: Captura

Pentru preluarea creanțelor, Șucu a înființat o firmă, Mediamex Investment, care, conform datelor prezentate acum public, a semnat convenția de plată a debitelor, în afara perioadei de reorganizare a Mediafax Group.

„Administratorul judiciar a fost notificat cu privire la contractul de cesiune de creanţă intervenit între MediaMex Investment şi ING Bank, prin care creditorul garantat ING Bank NV a cesionat creanţa sa totală deţinută faţă de societăţile din grup (în cuantum de 11.270.235 EUR, ulterior amendat prin act adiţional până la un cuantum total de 11.770.235 EUR) către MediaMex Investment SRL. Administratorul judiciar a fost notificat şi cu privire la semnarea Conventiei de plată a debitelor în afara perioadei de reorganizare dintre Mediafax Group SA – prin administrator special - şi Mediamex Investment SRL în calitate de creditor garantat", se arată în documentul citat de Profit.ro.

Mediafax Group, companie fondată de Adrian Sârbu și aflată în insolvență de 7 ani, include mai multe publicaţii, printre care Ziarul Financiar şi Business Magazin.