Marian Olaianos, unul dintre cei mai cunoscuți comentatori sportivi ai TVR, a fost concediat, după 24 de ani de când s-a angajat la postul public de televiziune. Desfacerea contractului de muncă a fost luată ca sancțiune disciplinară, după ce acesta a fost implicat într-un scandal, fiind acuzat că și-a agresat o colegă.

Sigla TVR, Televiziunea RomânăFoto: Agerpres

Potrivit unui comunicat al TVR, joi, 9 martie, reprezentanții SRTv i-au înmânat lui Marian Olaianos decizia de sancționare cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă.

Decizia a fost emisă ca urmare a raportului comisiei de cercetare disciplinară, elaborat în baza sesizării depuse de Nadine Vlădescu, în luna octombrie 2022, privind fapte de violență fizică și verbală a unui angajat al TVR – jurnalistul Marian Olaianos - asupra sa, însoțită de certificat medico-legal și de alte documente medicale, se arată în comunicat.

Cercetarea disciplinară a fost demarată în urma sesizării primite de la Nadine Vlădescu şi în baza dispoziţiei șefului TVR, Dan Cristian Turturică.

Raportul a fost înaintat conducerii postului în data de 1 februarie 2023, cu propunerea de sancționare a lui Marian Olaianos prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

Având în vedere faptul că, în perioada 19 decembrie 2022 - 8 martie 2023, Marian Olaianos s-a aflat în concediu de odihnă și medical, jurnalistul a primit decizia astăzi, 9 martie, când a revenit la serviciu.

„Temeiul legal care a stat la baza emiterii deciziei constă în analiza unor documente medicale (certificatul medico-legal emis de IML), alte examinări medicale efectuate după actele de violență suferite de Nadine Vlădescu, înregistrări video care surprind cu claritate actele de violență, audieri ale martorilor, precum și alte înscrisuri relevante care certifică abaterile disciplinare grave ale lui Marian Olaianos. Totodată, în cadrul audierii din data de 9 decembrie 2022, Marian Olaianos a declarat în fața comisiei următoarele: "aflându-mă într-o stare de maximă tensiune emoțională, în încercarea de a mă apăra am impins-o pe Nadine la perete, apucând-o de zona gâtului”, se mai arată în comunicatul TVR.

Marian Olaianos s-a angajat la TVR în 1999, a fost reporter de teren, comentator și a realizat mai multe emisiuni, cea mai de succes fiind Replay, potrivit gsp.ro.