„Don va face parte pentru totdeauna din familia CNN și îi mulțumim pentru contribuțiile sale din ultimii 17 ani”, a declarat directorul general al CNN, Chris Licht, într-o notă adresată personalului. „Îi urăm succes și îl vom încuraja în viitoarele sale activități”.

Jurnalistul american Don LemonFoto: Jewel SAMAD / AFP / Profimedia

Lemon a fost prezentatorul emisiunii „CNN This Morning” cu Poppy Harlow și Kaitlan Collins. Emisiunea a fost difuzată timp de aproape șase luni.

„Ne-am angajat să îi asigurăm succesul”, a spus Licht despre emisiunea matinală.

Într-o declarație proprie, Lemon a declarat că agentul său i-a spus luni dimineață că CNN l-a concediat.

„Sunt uimit”, a spus Lemon, susținând că managementul nu a avut „decența” de a-l informa direct despre concedierea sa. „În niciun moment nu mi s-a dat vreun indiciu că nu voi putea continua să fac munca pe care am iubit-o la rețea”, a adăugat Lemon

CNN l-a contrazis pe Lemon, numind versiunea sa despre evenimente „inexactă”.

„I s-a oferit posibilitatea de a se întâlni cu conducerea, dar în schimb a publicat o declarație pe Twitter”, a precizat rețeaua într-un comunicat.

Lemon s-a alăturat CNN în septembrie 2006. Înainte de „CNN This Morning”, Lemon a găzduit emisiunea „Don Lemon Tonight”, difuzată în prime-time, timp de peste opt ani.

El a dobândit o faimă semnificativă în timpul președinției lui Donald Trump pentru comentariile sale fără menajamente despre fostul președinte, respingând minciunile acestuia și numindu-l „rasist”.

El a fost criticat pe scară largă pentru comentariile sexiste pe care le-a făcut la emisiunea „CNN This Morning” în februarie.

În timpul unei discuții în direct despre propunerea candidatului republican la președinție Nikki Haley ca politicienii mai în vârstă să dea teste de competență, Lemon a susținut că Haley, în vârstă de 51 de ani, „nu este în floarea vârstei”.

Lemon a spus că o femeie este „considerată a fi în floarea vârstei doar la 20 și 30 de ani și poate 40 de ani”. Co-prezentatoarele Harlow și Collins au ripostat, dar Lemon și-a dublat punctul de vedere.

Ulterior, el și-a prezentat scuze publicului CNN și conducerii postului.

Citește și: