Un blog intitulat "Stuff White People Like" si care prezinta o lista a lucrurilor indragite de albi a devenit o atractie pentru internautii din intreaga lume, adunand aproape 15 milioane de vizionari si provocand discutii aprinse legate de caracterul rasist al unora dintre postari.

Autorul blogului, Christian Landers, un alb, listeaza lucrurile care-i definesc pe caucazienii americani din marile orase.

Potrivit lui Landers, primul lucru iubit de albi este cafeaua, urmat de religiile care nu sunt ale parintilor lor si festivalurile de film.

In lista ce cupinde deja 90 de lucruri iubite de albi, sunt incluse femeile asiatice, prietenii gay, produsele organice, maratonul, Apple, Toyota Prius, filmul Juno sau divortul.

Dintre cele mai controversate postari se numara cea de la locul opt, rezervata lui Barack Obama: albilor le place de Obama "pentru ca le e frica ca, in cazul in care nu le place de el, vor fi considerati rasisti".

Conform publicatiei Houston Chronicle, "Stuff Wite People Like" reflecta "obsesia nationala actuala" din SUA legata de rase si sex.

Lista completa a lucrurilor care plac albilor poate fi vizualizata si comentata aici.