Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a amendat postul Realitatea Plus cu 4.000 de euro (20.000 de lei) pentru o emisiune în care realizatoarea Alexandra Păcuraru, fiica patronului postului de televiziune, a dat cu tămâie în studio, cu mesajul „La draci poţi să faci orice, doamna ministru al Educaţiei, pe noi lasă-ne aşa cum ne-a lăsat Dumnezeu”, scrie Paginademedia.ro.

CNAFoto: Inquam Photos / George Calin

Realitatea Plus a fost amendată din nou de Consiliul Naţional al Audiovizualului, pentru două emisiuni difuzate în luna martie - una pe tema vaccinării anti-covid, realizată de Anca Alexandrescu, iar cealaltă pe tema legilor educației și a diversității de gen, realizată de Alexandra Păcuraru. Pentru prima emisiune, amenda a fost de 2.000 de euro, iar pentru cealaltă, 4.000 de euro.

Într-una dintre ediţii, Alexandra Păcuraru a dat cu tămâie în studio, ca „să iasă dracii”: „(...) această doamnă Deca de care am ştiut de la început că este progresistă şi că îşi doreşte să ne mutileze copiii pe viaţă. Indiferent cu câte teorii veţi veni la mine să-mi spuneţi că este decent, că este noul viitor să-ţi trimiţi la şcoală băiat să şi se întoarcă fetiţă sau neutru sau să aibă sex stelar sau aşa, eu vă spun că dacă Dumnezeu rânduia aşa, aşa era”.

  • „Aici nu e vorba nici despre ton şi nici despre subiect. E vorba despre felul în care un subiect important a fost...nici nu pot să spun dezbătut, că de fapt nu a fost o dezbatere.
  • Acum e treaba dânsei (moderatoarei) dacă vrea să aibă în studio scene de Evul Mediu timpuriu cu tămâie şi cu tot felul de chestiuni de felul acesta şi să vorbeşti despre draci.
  • Aduci tămâie în studio ca să scoţi dracii, să exorcizezi pe ministrul educaţiei”, a spus Dorina Rusu, membru CNA, în ședința în care s-a decis amendarea postului Realitatea, conform Paginademedia.ro.