Liga Profesionista de Fotbal a primit vineri dosarele de licitatie pentru drepturile TV ale urmatoarelor trei editii din campionat. Stabilind de la bun inceput o suma de 18 milioane de euro pe sezon, Liga lui Mitica a procedat la o selectie drastica a candidatilor: la incheierea procesului de inscriere, LPF a primit trei candidaturi oficiale - Realitatea Media (impreuna cu Telesport), Antena 1 (in parteneriat strategic cu RCS RDS) si Kanal D.

Descurajata de suma de plecare in licitatie, TVR a renuntat sa participe: postul national de televiziune nici macar nu a achizitionat caietul de sarcini! Totodata, ziua de vineri a mai oferit o surpriza: nu s-a inscris nici Boom (explicatia ar fi aria de acoperire a platformei - conform caietului de sarcini, concurentii la licitatie ar fi trebuit sa ofere garantia ca acopera 60 la suta din teritoriul Romaniei).

Inscrierile pentru licitatie au oferit surprize: Realitatea Media a cumparat Telesport (actualul detinator al drepturilor), iar Antena 1 s-a inscris pe ultima suta de metri dupa ce, potrivit mai multor surse - inclusiv Tolontan pe blogul sau - a finalizat parteneriatul strategic cu cablistii de la RCS RDS. Reprezentantii Antena 1 si RCS RDS au evitat sa confirme parteneriatul.

Contactat de HotNews.ro, jurnalistul Catalin Tolontan a comentat schimbarile spectaculoase petrecute pe ultima suta de metri in aceasta lupta: "Prin achizitia Telesport, RealitateaTV si-a eliminat un concurent din licitatie si a cumparat un brand unde poate declina o parte a drepturilor tv in cazul in care va cistiga licitatia. Antena 1 a replicat spectaculos, prin faptul ca s-a aliat cu RCS-RDS. E o tendinta pe piata mondiala ca un producator de continut (A1) sa faca un parteneriat strategic cu un distribuitor de continut (RCS-RDS)".

Licitatia propriu-zisa va avea loc luni.