Parlamentul European lanseaza prima competitie pentru Premiul European pentru Jurnalism. Aceasta competitie se adreseaza profesionistilor din domeniul mass-media care au publicat/difuzat materiale despre probleme majore la nivel European sau care au promovat institutiile si politicile Europene. Premiul va fi acordat pentru patru categorii diferite: presa scrisa, radio, TV si internet. Castigatorul fiecarei categorii va primi 5 000 euro, informeaza Biroul de Informare al Parlamentului European.

In competitie se pot inscrie jurnalisti sau echipe de pana la cinci profesionisti mass-media, care pot prezenta articole separate sau parte a unor materiale de presa mai ample. Contributiile lor trebuie sa fi fost publicate sau difuzate in perioada 1 mai 2007 - 30 aprilie 2008, intr-una din limbile oficiale ale Uniunii Europene. Toti participantii trebuie sa fie cetateni sau rezidenti ai unui Stat Membru si jurnalisti remunerati pentru munca de presa.

Inscrierile se accepta incepand cu 17 martie 2008 pana la 15 mai 2008 inclusiv. Toate materialele trebuie trimise prin posta electronica sau scrisoare recomandata sau serviciu de curierat, cu confirmare de primire, la adresa Biroului de informare al Parlamentului European. Premiul va fi acordat in octombrie 2008.

Detalii despre concurs, regulamentul si formularul de inscriere sunt disponibile la www.eppj.eu sau www.europarl.europa.eu/bucuresti.