Postul lui Dan Diaconescu, OTV, este obligat, in urma unei decizii de marti a CNA, sa-si intrerupa emisia pentru trei ore, in interval de maxima audienta, timp in care sa difuzeze numai textul deciziei de sanctionare, dupa ce Consiliul a constatat incalcari grave ale legislatiei in vigoare in seria de emisiuni dedicate situatiei din familia lui Horia Moculescu, in perioada februarie - aprilie 2008.

Decizia de sanctionare a fost luata deoarece editiile respective ale emisiunii "Dan Diaconescu Direct" au incalcat reglementarile privind respectarea libertatilor si drepturilor fundamentale ale omului, pe cele legate de respectarea interesului superior al copilului atunci cand acesta este subiect al emisiunilor si, respectiv, reglementarile privind dreptul la imagine, respectarea vietii intime, private si familiale.

Intr-una dintre emisiuni, sotia lui Moculescu, Mariana, i-a adus acestuia o serie de injurii si acuzatii, calificandu-l drept "puslama, golan si bestie", fara ca moderatorul sa intervina si fara ca Moculescu sa poata sa-si spuna punctul de vedere.

In aceeasi emisiune, Mariana Moculescu se ia la cearta cu fostul sau sot Marian Niculescu, cei doi insultandu-se si scuipandu-se in direct. Moment in care Diaconescu intervine: "Va reamintesc, conform Legilor audiovizualului, intai va opresc microfoanele, pe urma difuzam publicitate (sic!) si, pe urma, suspendam emisiunea daca continuati cu acest limbaj".

Tot marti, CNA a sanctionat postul Realitatea TV cu somatie publica pentru difuzarea unei stiri incorecte, potrivit careia o bomba ar fi fost pusa intr-o benzinarie in timpul summitului NATO, iar postul TV Galaxy Drobeta Turnu Severin a primit somatie pentru difuzare de publicitate politica in afara campaniei electorale.