Virale precum "I Got a Crush on Obama", bannere care sting lumina monitorului si site-uri ce promoveaza caligrafia taiwaneza se numara printre nominalizatii la editia din acest an a Webby Awards, cele mai relevante premii globale dedicate mediului digital. Personalitati din industriile comunicarii si divertismentului, dar si utilizatori de rand ai Internetului mai au doar cateva zile pana vor decide cele mai bune pagini de Internet, clipuri difuzate online si reclamele online ale ultimului an, care vor fi anuntate la inceputul lunii viitoare si premiate in data de 9 iunie.

Nominalizarile au fost facute publice la 8 aprilie, iar juriile - cel oficial si utilizatorii - trebuie sa selecteze cele mai bune "lucrari" pana la 1 mai.

Aceasta este cea de-a doua editie din cele 12 ale Premiilor Webby in care sunt acordate premii pentru Interactive Advertising, Online Film&Video si Mobile, pana in 2006 existand o singura categorie, cea dedicata website-urilor. Nominalizarile, care mai de care mai spectaculoase, au fost selectate din circa 10.000 de inregistrari din peste 60 de tari si sunt incadrate in cele 70 de sectiuni oficiale la categoria Websites, 25 de sectiuni la categoria Online Film&Video, 15 sectiuni la Interactive Advertising si sapte la Mobile.

Utilizatorii au la randul lor posibilitatea sa-si voteze favoritii, la categoria "People's Choice".

Printre cele mai putin obisnuite lucrari inscrise sunt reclamele online, ce reusesc sa fie inovative si atractive fara sa devina intruzive, in fata unor utilizatori care isi revendica "si mai multa putere", conform motto-ului acestor premii, "More power to the people".

V-ati saturat de bannerele romanesti?

Jucati-va si delectati-va cu altele mai bune - nominalizarile la categoria Banner Singles:

Crema marketingului viral:

'LG Viewty' : Flipbook animation (Sugarcube)

Brotherhood: Champion cardstacker builds capital with 22,000 cards (Showtime Networks)

HEMA Rube Goldberg Viral (CCCP)

How we met (The Viral Factory)

Ray-Ban "Sunglass Catch" Viral Film (CUTWATER)

Nominalizari clipuri virale

Chocolate Rain

Here comes another bubble

BalconyTV

I Got a Crush on Obama

Tony vs. Paul

Vezi toate clipurile, website-urile si reclamele nominalizate pe site-ul WebbyAwards.com