Berea Stejar, aflata in portofoliul agentiei de publicitate Next, ataca la baioneta una dintre cele mai vizibile campanii publicitare din ultima perioada - cea desfasurata de Bergenbier si Leo Burnett pentru legalizarea Zilei Barbatului. Stejar crede ca demersul Bergenbier/Leo este "foarte frumos", dar provoaca la o batalie de pozitionare: care este cea mai barbateasca bere.

Campania Stejar, bere a SAB Miller/Ursus Breweries, vine la scurt timp dupa ce compania a lansat pe piata o alta bere, Redds, prezentata ca o bere dulce, de socializare, numai buna pentru doamne si domnisoare. Dar pentru ca sociabili sunt si domnii care pledeaza, in campania Bergenbier/Leo, pentru legalizarea Zilei Barbatului (o initiativa a Organizatiei Barbatilor din Romania), Stejar incearca sa preia initiativa si incearca sa stabileasca o noua definitie pentru barbatul adevarat, intr-o atmosfera de "stand-up comedy".

"Cica vor uni sa faca o zi in care sa ne sarbatoreasca noua barbatia. Foarte frumos. Lipseste doar o bere pe masura", spune personajul din noua reclama, preluata si comentata pe indelete, in ultimele zile, pe diverse bloguri. La final, acelasi personaj invita amatorii sa viziteze site-ul special creat pentru campanie, bereastejar.ro, si sa raspunda, intr-un test grila, cum e un barbat adevarat. Definitia finala, "de verificare", vine in format sugestiv text/imagine de pe wikipedia :).

Campania Stejar a fost lansata cu putin timp inainte de 5 mai, zi in care barbatii sunt invitati sa petreaca Ziua Barbatului la un concert cu Iris, Simplu, Ana Lesko si Anda Adam, intr-un parc bucurestean.

Clipul Stejar:

Clipul Ziua Barbatului: