Veniturile nete ale grupului Central European Media Enteprises (CME), care detine in Romania reteaua Pro, au crescut cu 51% pana la 223,5 milioane de dolari in primul trimestru al anului, comparativ cu primele trei luni din 2007, informeaza un comunicat difuzat miercuri de CME. In Romania, veniturile nete ale CME au crescut, in ianuarie-martie a.c., la 57,99 milioane de dolari, comparativ cu 39,34 milioane in aceeasi perioada a anului trecut - cea mai seminificativa crestere dintre toate tarile in care acest grup este prezent.

Profitul EBITDA in Romania a crescut, de asemenea, de la 15,13 milioane la 23,37 milioane de dolari.

La nivelul intregului grup, profitul operational a crescut cu 31,4 milioane de dolari pana la 44,7 milioane, segmentul EBITDA crescand cu 86% pana la 74,7 milioane, fata de primele trei luni ale anului trecut.

Comunicatul il citeaza pe Adrian Sarbu, COO al CME, potrivit caruia "producem rezultate extraordinare pe toate pietele noastre. Fiecare dintre statiile de televiziune ale CME au depasit asteptarile noastre in primul trimestru."

La randul sau, Michael Garin, CEO al CME, este citat in comunicat spunand ca dupa performantele spectaculoase din 2007, 2008 a inceput bine si "suntem pe cale sa atingem alte recorduri anul acesta, cu venituri estimate la 1,1 miliarde de dolari si EBITDA de 440 milioane de dolari".