Sute de barbati au sarbatorit luni, pe 5 mai, in Parcul Tineretului prima "zi a barbatului". Petrecerea data de Bergenbier, la care au participat Anda Adam, IRIS, SIMPLU, Ana Lesko si Sindicate, a fost sustinuta cu gratare de mici, multa bere si pazita de cateva ambulante de la PULS. Micii si berea au fost pe bani, dar cativa au plecat acasa mai bucurosi: cu bilete la meciuri de fotbal in strainatate sau fagaduinta ca vor cina cu Miss Playboy Romania.

La ora cinci dupa amiaza, platoul de beton din Parcul Tineretului, pe care s-a desfasurat evenimentul, sustinea vreo cinci sute de persoane, barbati cu tot cu neveste si copii. O parte dintre copii au venit neinsotiti, special sa bea bere de ziua barbatului. Vanzatorii de sub umbrelele galbene Bergenbier nu s-au stingherit sa-i serveasca cu alcool si pe cei mici, in fireasca atmosfera de festival al berii.

Proiectul Bergenbier pentru 5 mai, a facut multi oameni bucurosi. Un macho-man ne-a spus ca "sa fii barbat, nu inseamna ca esti superior femeii, ci ca esti doar mai puternic si mai putin sensibil", in vreme ce alta persoana de sex masculin ne-a marturisit ca se simte "mai sensibil ca multe dintre femeile pe care le cunoaste". Un altul ne-a spus ca "barbatul este si el... tot un animal".

Un grup de post-adolescenti ne-au marturisit, de asemenea, ca sunt barbati. Mai mult, unul dintre ei si-a miscat soldurile inainte si inapoi (sa-i zicerm "schema lui Elvis" ) sa intareasca aceasta idee, ca este si el barbat.

Prezent si el la petrecerea barbatilor, Miodrag Belodedici a vorbit putin despre derby-ul Steaua-Dinamo, dupa care a spus: "Am venit aici sa omoram ziua barbatului cu un mic si-o bere". In acest timp, pe scena canta Anda Adam, care o data la trei melodii aducea aminte de sponsorul Bergenbier. Ziua Barbatului n-a fost pe gratis. Un mic gol costa 2,5 lei si la fel costa si cea mai ieftina Bergenbier, care ar fi mers aranjata si cu un gratar de piept de pui, frigarui sau lasagna.

Show-ul si steguletele galbene au fost pe gratis. In plus, organizatorii au pus la bataie 50 de bilete la meciul din preliminariile Campionatului Mondial 2010, Romania – Franta, 11 excursii pentru cate doua persoane in Elvetia, o pozitie de copilot la Bucharest City Challenge 2008 si ... o cina cu Miss Playboy Romania. O femeie sa stea la masa cu tine.

Si totusi, care dintre consumatorii de alcool sunt adevaratii barbati?

Dupa ce, saptamana trecuta, berea Stejar, prin agentia de publicitate Next Advertising, ii provocase pe cei care au inventat Ziua Barbatului - Bergenbier - a venit, de cateva zile si revansa. Chiar de ziua barbatului, clipul cu animalul care "uda" stejarul s-a raspandit pe mai multe bloguri.