Asociatia IAB Romania va participa in calitate de membru in curs de aderare la Sedinta de Consiliu IAB Europe, principalul for european de standardizare, promovare si educare a oamenilor de marketing in zona online. La sedinta din 7 mai se vor discuta tactici de dezvolatare a birourilor nationale IAB, dar si implicarea tarilor membre in proiectele si activitatile asociatiei, potrivit unei informari a IAB Romania.

Invitata de presedintele IAB Europe, Alain Heureux, Romania va fi reprezentata la aceasta sedinta de catre Cristian Petriceanu, vicepresedintele asociatiei romanesti.

IAB Romania nu este inca afiliata federatiei europene, iar Cristian Petriceanu considera ca participarea la discutiile de la Bruxelles le va aduce experienta asociatiilor membre si o imagine a drumului pe care l-a parcurs IAB Romania pana in prezent. La ora actuala, la nivel european exista 15 asociatii nationale cu statut de membru IAB Europe si sase candidati in curs de aderare, printre care si Romania.

Presedintele IAB Europe a tinut, la sfarsitul lunii februarie, o prezentare la Digital Marketing Forum, la Bucuresti unde s-a intalnit cu oamenii din industria romaneasca de profil si cu membrii Consiliului Director al IAB Romania.