Starul hip-hop will.i.am, trupa Nine Inch Nails, campaniile de protectie a mediului, monstrii din World of Warcraft surprinsi in ipostaze off-road si sistemul Mac OS X Leopard se numara printre castigatorii celor mai importante premii internationale acordate anual realizarilor majore din mediul online, Webby Awards. Anuntate saptamana aceasta, premiile Webby vor fi decernate in cadrul unei ceremonii ce va avea loc la New York in data de 10 iunie.

Sute de campanii publicitare, website-uri inovatoare, creatii video si initiative din sectorul mobile s-au infruntat in cadrul celei de-a 12-a editii a premiilor Webby, atat pentru recunoastere din partea unora dintre cei mai grei oameni din industria online, membri in juriul evenimentului, dar si pentru cea a publicului larg, la categoria "People's Choice".

Vedetele absolute au fost, in cadrul acestei competitii, comicul american Stephen Colbert, regizorul Michel Gondry si starul hip-hop will.i.am, organizatorii incluzandu-i pe acestia pe o lista preliminara de premii speciale pentru realizari deosebite. Primul, "Persoana Webby a Anului", este premiat pentru cum a reusit sa ajunga pe primul loc in rezultatele Google, la cautarea dupa cuvintele "greatest living American", dar si pentru ca, in prima saptamana de la infiintare, grupul sau pe Facebook inregistra 75 de inscrieri pe minut. Al doilea, pentru felul cum i-a inspirat pe alti regizori sa-i urmeze calea si sa recreeze scene din filmele lor favorite, pentru a le pune pe net. Iar ultimul, pentru campania sa online in favoarea candidatului democrat Barack Obama.

Dincolo de acestia si de alti mari premiati (New York Times, National Geographic, Apple.com, Flickr sau BBC), numeroase premii au fost acordate, la categoria "People's Choice", unor nume sau creatii devenite fenomen cu ajutorul internetului.

Iata cateva dintre creatiile si reclamele castigatoare la Webby Awards 2008 - People's Choice:

  • Tacoma Truck Summoner - Saatchi&Saatchi LA:

  • Music: Minilogue - Blink Productions:

  • Viral Video: Chocolate Rain:

  • Viral marketing: LG Viewty Flipbook animation - Sugarcube:

Click aici pentru lista completa a castigatorilor