Una dintre cele mai grele promotii de presa scrisa din ultima vreme vine de la Evenimentul Zilei, ziar care, incepand din 12 mai, lanseaza campania "Ia-ti o Toyota pe zi de la Evenimentul Zilei". Potrivit informatiilor oferite HotNews.ro de reprezentantii grupului Ringier, promotia va dura opt saptamani, timp in care zi de zi, de luni pana joi, cititorii ziarului "pot castiga cate o Toyota Yaris pe zi". Campania a fost prefatata, vineri, de un teaser pe prima pagina a publicatiei, ce spune doar "Din 12 mai, Evenimentul Zilei iti da o masina pe zi".

Potrivit informatiilor oferite de Ringier, EvZ va oferi in total, pe parcursul celor opt saptamani, 32 de masini, iar in cazul in care in acest rastimp nu se vor acorda toate premiile, campania va fi prelungita, dar nu mai mult de doua saptamani de la data de 6 iulie 2008.

Campania EvZ aminteste de "Ia-ti Logan de Jurnalul", ce a contribuit semnificativ, in urma cu cativa ani, la detronarea publicatiei din portofoliul Ringier de catre Jurnalul National, din punct de vedere al tirajului, in topul publicatiilor de referinta. Totodata, "Ia-ti o Toyota pe zi de la Evenimentul Zilei" incepe pe fondul unei scaderi accentuate a tirajului acestei publicatii, care, dupa cum observa recent Iulian Comanescu pe blogul sau, a inregistrat o scadere de 13,65% din decembrie 2006 pana in decembrie 2007.

Ultima campanie in care Ringier a oferit drept premii masini a fost promotia de abonare desfasurata de saptamanalul Capital la sfarsitul anului trecut, cand au fost oferite, intre altele, doua masini si trei motociclete, dupa cum scria atunci Iann pe blogul sau.

Potrivit Ringier, mecanismul campaniei include si postul Kanal D, unde grupul elvetian de presa este in parteneriat cu grupul turc Dogan. Astfel, pe prima pagina a ziarului Evenimentul Zilei va fi inscriptionata, de luni pana joi, o serie unica de identificare, iar cititorii trebuie sa pastreze ziarele pana la sfarsitul saptamanii, cand, sapbata dupa-amiaza si sambata seara, la Kanal D, va avea loc o tragere la sorti pentru cele patru serii castigatoare ale saptamanii.

Aceste serii sunt comunicate si in Evenimentul Zilei de duminica, iar cititorii care detin ziarele cu serii castigatoare trebuie sa comunice acest lucru la un numar de telefon.