Unele dintre cele mai apreciate site-uri de jocuri, download si informatii IT din Statele Unite, precum GameSpot.com, ZDNet si News.com, au intrat in portofoliul retelei americane de televiziune CBS pentru suma de 1,8 miliarde de dolari. CBS a anuntat joi achizitia CNet Networks, retea de site-uri dedicate tehnologiei, informatiei si divertismentului precum cele mentionate mai sus si care isi adjudeca o audienta lunara de peste 160 milioane de utilizatori, potrivit Financial Times.

Avand in vedere ca CNet este a zecea mare retea on-line, reprezentantii CBS au afirmat cu aceasta ocazie ca tranzactia va plasa grupul de televiziune in randul celor mai populare companii americane de Internet. Combinat, CBS si CNet ar avea acces la un total de aproximativ 200 milioane de utilizatori pe plan global.

"Impreuna, CBS si CNET Networks vor avea o expunere suplimentara semnificativa spre sectorul publicitar cu cea mai mare crestere si pot sa accelereze cresterea noastra printr-un numar de initiative noi in zona de continut, promovare si publicitate", spune directorul executiv al CBS, Les Moonves, citat de Financial Times.

Publicatia comenteaza ca CBS cauta, in prezent, sa-si intensifice activitatile in zona digitala, intr-o perioada in care noile tehnologii si problemele economiei americane exercita presiuni asupra afacerilor traditionale din zona radio-TV, ce-i asigura acestui grup majoritatea veniturilor.