





Freedom House a lansat a doua editie a Burselor europene JTI pentru jurnalisti
Programul include un training cu profesionisti ai relatiilor europene, o calatorie de studii, de o saptamana, la Bruxelles, pe durata careia vor avea loc intalniri cu oficialitati ale institutiilor Uniunii Europene, si stagii de pregatire profesionala in cadrul unor prestigioase organizatii de presa europene.
La acest program se pot inscrie jurnalisti din presa scrisa, radio si TV specializati in domeniile economic, politic si social, care au maxim 35 de ani si o experienta profesionala de minim trei ani. Cunoasterea limbii engleze este obligatorie, iar cea a limbii franceze constituie un avantaj.
Data limita de depunere a dosarelor de inscriere este luni, 16 iunie. Preselectia candidatilor se va face pe baza dosarului de inscriere, iar selectia pe baza unui interviu.
Bursele Europene JTI au fost lansate in 2007, continuand o traditie initiata de Freedom House in anii '90. Stagiile de pregatire pentru jurnalisti, finantate initial de guvernul SUA, au devenit in anul 2000 "Bursele JTI pentru Jurnalisti". Obiectivul acestui program a fost cresterea gradului de profesionalism al jurnalistilor romani si incurajarea vocilor independente din presa romaneasca.

Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”